Regia Kronstadt monitorizeaza ursii

Reprezentanţii Regiei Publice Locale a Pădurilor „ Kronstadt” a început de azi-noapte o acţiune de inventariere efectivelor de urşi din Fondul forestier 118 Timiş (Predeal – Săcele – Valea Lungă – Postăvarul  – Poiana Braşov), pentru a se cunoaşte exact numărul acestora, precum şi comportamentul lor.
La acţiune, alături de angajaţii RPLP, participă şi reprezentanţi ai Direcţiei judeţene de Sănătate Publică, ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului Teritorial de
Regim Silvic şi de Vânătoare şi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

„După datele pe care le avem înainte de această evaluare, în zonă sunt 38 de urşi. Am mai descoperit de asemenea trei ursoaice care nu au iernat în zonă, dar care se află aici, fiecare cu câte doi pui, şi care coboară la gunoaie. Noi intenţionăm să nu recurgem la mărirea fondului de vânătoare decât în cazuri extreme, în ceea ce priveşte urşii gunoieri, şi vrem să rezolvăm problema cu ajutorul Centrului de Reabilitare de la Bălan. Oricum, vom şti exact cum stăm după ce vom realiza această evaluare”, a declarat directorul RPLP Kronstadt, Dan Olteanu.

Acesta a susţinut că au în vedere capturarea puilor foarte tineri, pe care ursoaicele au început deja să-i înveţe că e mai simplu să procure hrana de la tomberon decât din pădure şi să-i transporte la centrul de reabilitare de la Bălan.
Aici, urşii sunt educaţi să se comporte ca nişte animale sălbatice şi să ocolească zonele locuite, ulterior fiind eliberaţi în pădure.

Sursa: MyTEX